Opgaan in Andalusië op retraite

De dagelijkse hectiek kan je soms zo opslokken, ik wilde dat het anders was maar ik zit nou eenmaal in deze molen vast. Bovendien vind ik het prettig om de structuur en het ritme te hebben en laten we wel wezen, er moet ook gewoon brood op de plank komen natuurlijk. Het is ook daarom dat ik me er wel doorheen zet maar eens in de zoveel tijd moet ik echt afstand nemen van dit alles en dat zijn de momenten dat ik weer op retraite ga. Eens in de zoveel tijd is het namelijk echt een groot goed om even een stapje terug te nemen en weer vanuit een ander perspectief naar je leven te kijken. Ik kan de situatie op het moment niet veranderen maar ik kan natuurlijk wel wat aan de zingeving binnen die situatie doen. Je moet goed begrijpen dat het heel verhelderend kan zijn om af en toe een stapje terug te doen en eens te kijken hoe je er verder voor staat in het leven. Een retraite kan daarbij heel goed van pas komen, zeker omdat je geïnspireerd wordt door het programma dat voor je is opgesteld en bovendien doordat je met mensen in aanraking komt die op dezelfde innerlijke zoektocht zijn als jij. Ik heb het zo ervaren dat ik van een retraite altijd weer heel anders thuiskwam, dat ik me echt geïnspireerd voelde en er echt weer even tegenaan kon. Daarom kan ik het iedereen aanraden, en zeker wat de retraites van de organisatie Serendipity betreft. Altijd kom je daar in een leuke groep mensen – en ik kan het weten, want ik ben al meerdere keren met Serendipity op retraite geweest – en kun je van ieders inzichten weer leren. Bovendien bevind je je er in Andalusië, en dat is wel een heel mooie setting om op retraite te gaan en helemaal in de omgeving en in jezelf op te gaan.