5-sterren-camping-Frankrijk-300x189Al sinds ik me kan herinneren gingen wij en famille naar campings in Frankrijk

 

Al sinds ik me kan herinneren – en zelfs nog vér daarvoor – gingen wij met het hele gezin naar campings in Frankrijk. Vanaf mijn geboorte zelfs, of nou, sinds ik een half jaar oud was, heb ik al op campings in Frankrijk gezeten met mijn ouders. Aangezien ik de oudste ben en ze het toch leuk vonden voor mij een beetje sociaal contact te hebben, gingen ze dat eerste jaar met een vriendje van me en zijn ouders met z’n vieren naar een camping, waar we schijnbaar weken hebben gestaan – gewoon een beetje tutten met z’n allen. Als nieuwe ouders was dit helemaal te gek ook voor hen natuurlijk en bovendien hadden dat vriendje en ik – aan de foto’s te zien – ook de tijd van ons leven. Van hoe ouder ik werd heb ik ook steeds meer herinneringen. Zo kan ik me nog heugen dat ik een jaar of drie a vier geweest zal zijn en ik met allemaal oudere Franse meiden omging, die de hele tijd spelletjes met me speelden en me overal mee naartoe sleepten – van een taalbarrière was toen echt geen sprake hoor. Het leuke aan dit soort campings in Frankrijk is inderdaad dat alle kinderen de hele dag door lekker hun eigen gang kunnen gaan, lekker kunnen ravotten over de gehele camping. Wij werden dan ook altijd volkomen met rust gelaten, mochten doen wat we wilden en gaan waar we wilden. Het leuke is dat je zo op een heel laagdrempelige manier in contact komt met andere kinderen, van de meest uiteenlopende leeftijden – en dat je er dus zelf ook een veel socialer kind van wordt. Nu ikzelf jonge kinderen heb, weet ik wel waar ik ze mee naartoe neem van de zomer!