Kun jij tegen 4 uur ’s middags ook niet meer wachten totdat je met het diner kunt beginnen? Rond 1840 kon Anna, hertogin van Bedfort ook niet meer wachten tot ze mocht plaatsnemen aan het diner. Om haar gerust te stellen werd een lichte maaltijd voorbereid met thee. Dit idee, van thee met hartige en zoete gerechten, sloeg ook aan bij de mannen en vrouwen van haar stand.

Ook in Nederland zie je de high tea steeds meer in opkomst komen, volgens Britse traditie. De high tea heeft inmiddels zo’n vlucht genomen dat je een high tea workshop kunt bijwonen met vrienden en vriendinnen. Tijdens deze workshop krijg je van een professional uitleg over wat een high tea inhoudt, hoe je de gerechten kunt bereiden die horen bij een high tea en natuurlijk onder genot van thee de zelfbereide gerechten met vrienden en vriendinnen opeten.

Bij een high tea denk je aan een aantal hartige hapjes, kleine sandwiches, een scone en zoete hapjes. Bij een hartig hapje kun je denken aan een bladerdeeghapje, bruschetta, caprese spietje of een doperwtjessoepje. Een sandwiche is vaak ideaal in combinatie met de hiervoor genoemde gerechten. Maar je kunt ook kiezen voor de eiersalade, kaas met jam en kipsalade. Een high tea zonder scone is ondenkbaar, vooral eentje die net uit de over komt. Ook een zoet hapje mag niet ontbreken op de high tea, waarbij je kunt kiezen uit een aardbeiencake, banaanmuffins met nutella of bonbon.

high-tea logo_top (1)

Ietsdoenofferte.nl heeft ook gezien dat high tea workshops steeds populairder worden. Daarom hebben hun het gemakkelijk gemaakt voor iedereen die een high tea workshop wilt organiseren. Het enige wat je hoeft te doen is je wensen kenbaar te maken, waarnaar exploitanten een aanbieding doen. Vervolgens kun je geheel vrijblijvend een keuze maken uit deze aanbiedingen.