Wanneer mensen aan Noord-Holland denken, zullen ze al snel denken aan de grote stad Amsterdam. Amsterdam is de grootste en meest bezochte stad van ons land en daarom neemt de stad het beeld van heel Noord-Holland eigenlijk al snel over. Echter zijn er in Noord-Holland enorm veel leuke en interessante dingen die je kunt gaan doen. Zit je erover na te denken om een leuk weekendje weg te gaan in Nederland? Dan moet je zeker naar Noord-Holland gaan en in dit artikel vertel ik je waarom.

Ga het water op

Zoals je waarschijnlijk wel weet grenst Noord-Holland voor drie kanten volledig aan water. Dit zorgt er dan ook voor dat het echt een waterprovincie is. Er zijn dan ook veel haventjes waar je een leuk bootje kan huren om het water op te gaan. Er zijn verschillende soorten boten die je dan kan huren, van sloep tot kano. Niet alleen op de grotere wateren kan je varen, maar je kan er ook voor kiezen om rustig rond te dobberen op de riviertjes tussen de dorpen in.

Geniet van het strand

Doordat Noord-Holland aan zo veel kanten aan de zee grenst, is het ook een provincie met mooie en grote stranden. Je kan ervoor kiezen op om deze stranden te gaan wandelen of je kan gewoon genieten van het weertje op een lekker strandtentje.

Wandelen of fietsen

Voor de mensen die houden van fietsen en wandelen is Noord-Holland ook de ideale provincie. Zoals veel mensen wel weten zijn er enorm veel mooie fietsroutes in ons land en deze ontbreken dan ook zeker niet in Noord-Holland. Je kan heerlijk uitrusten op de knusse terrasjes in de kleine dorpjes en zo kan je een weekend helemaal tot rust komen.

Wil je nou weten wat je voor de rest nog allemaal kunt doen in Noord-Holland? Neem dan een kijkje op https://indekop.hollandbovenamsterdam.com/ voor alle informatie en plan jouw weekendje weg vandaag nog.