kaartZoekenIk wist een ding zeker: wanneer ik ooit weer naar Frankrijk op vakantie zou gaan, wilde ik pertinent naar de Dordogne. Hier ligt het plaatsje Villefranche-du-Périgord, waar destijds familie woonde van mijn toenmalige partner. Ik vind het fijn wanneer ik een beetje de weg weet naar de dichtstbijzijnde winkels, zodat ik niet weer eerst de taal van het vakantieland moet kennen.

Een beetje Frans is natuurlijk wel praktisch maar voor een vakantie met 6 personen in een villa Dordogne; is dat Frans spreken dan écht wel nodig? Ik ga er over het algemeen vanuit dat er altijd wel iemand Engels kent en we ons met zo’n grote groep vanzelfsprekend zullen vermaken en onze weg vinden tijdens het vakantieverblijf.

Een en al gezelligheid!3d man holding a magnifier glass

Wat troffen we het, dat de uitgekozen villa Dordogne voorzien was van een privé zwembad! Op het daarnaast gelegen grasveld speelden we vaak nog even een spelletje volleybal, al moesten we het net er maar even bij bedenken. Voetbal deden we maar niet, gezien het risico dat we het gras stuk zouden trappen. We wilden hier graag nog eens terugkomen!

Met zo’n groep van 6 is het een gezellige boel. Wanneer het minder warm was maakten we een wandeling in de omgeving. Of we gingen op pad naar het centrum. Aan de Rue Notre Dame is de Supermarché gevestigd, waar je werkelijk voor alle boodschappen terecht kunt. Naast de reguliere boodschappen kun je er terecht voor verschillende non-food artikelen. Last Minute