Wij houden van water. Daarom zijn we dol op vakanties aan zee, met een heerlijk drankje in de hand, genieten van de zon op het warme strand. En waar heb je nu meer zon, zee en strand dan op een eiland? Lees hier meer over onze top drie leukste eilanden om te bezoeken voor een leuke vakantie, zowel in binnen- als buitenland.

  1. Texel

We beginnen even lekker in ons eigen land. Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en trekt iedere zomer weer vele toeristen, voornamelijk bij onze Oosterburen is Texel een geliefde vakantiebestemming.

Texel is leuk omdat je er relatief veel kunt doen in vergelijking met de andere Waddeneilanden. Je kunt de vele oude dorpjes bezoeken, een mooie strandwandeling maken, maar ook veel actieve dingen ondernemen zoals gaan kiten of karten. Ook voor jongeren dus een leuke plek om in de zomer te bezoeken.

  1. Kreta

Iets verder weg maar nog wel binnen de Europese grenzen vind je het Griekse eiland Kreta. Vooral bij jongeren is Kreta een geliefd vakantieoord, zo zul je ongetwijfeld weleens van de plaats Chersonissos gehoord hebben, onder meer bekend van de TV-serie Oh Oh Cherso.

Maar niet alleen voor jongeren is Kreta leuk. Het eiland heeft veel mooie natuur en het is geweldig om bijvoorbeeld een ritje door de bergen te maken op een old school Vespa. Tussendoor wijn proeven bij één van de vele wijnproeverijen, Kreta is van alle markten thuis.

  1. Bali

Nog iets verder weg (eigenlijk een heel stuk) vinden we het bekende Indonesische eiland Bali. In trek bij veel van onze landgenoten, ook hier weer zowel bij de jongere als de oudere garde.

Een reis naar Bali staat bij veel Nederlanders hoog op de planning omdat het exotische eiland zowel prachtige heldere zeeën als veel cultuur te bieden heeft. Wanneer je naar Indonesië reist mag een bezoek aan Bali dan eigenlijk ook zeker niet ontbreken.