Een echte trend op het water, de kneeboards. Deze nieuwe en vooral populaire watersport wordt regelmatig uitgeoefend door watersporters. Bij kneeboarden zijn er een aantal benodigdheden die aangeschaft moeten worden. Wanneer je op zoek gaat naar kneeboards is het belangrijk om te kijken naar een board wat bij jou past. Daarnaast is de juiste uitrusting ook belangrijk om op orde te hebben. 

Wat is kneeboarden?

Kneeboarden is een bekende watersport. Bij deze sport zit je op je knieën op het board en word je voortgetrokken over het water. Deze watersport wordt vooral uitgeoefend achter een boot, maar komt ook wel voor op een kabelbaan-parcours. In tegenstelling tot waterskiën en wakeboarden, gaat kneeboarden met een veel lagere snelheid. Hierdoor is het ook een leuke activiteit voor kinderen. Toch beoefenen ook veel volwassenen deze watersport. Op kneeboards is het namelijk ook mogelijk om trucs te doen op het water, waardoor het ook voor volwassenen een uitdaging is. 

Boards

Voor de startende kneeboarders zijn er de ‘basic boards’. Deze boards zijn voorzien van een starthaak, waardoor het een perfect boards is om het kneeboarden onder de knie te krijgen. De meer ervaren kneeboarders kiezen meestal voor ‘high end kneeboards’ zonder starthaak. Doordat dit board niet beschikt over een starthaak, wordt het kneeboarden meer een uitdaging. Daarnaast beschikken deze boards over een betere knieband en een ander knie-bed die zorgt voor meer comfort. Tot slot is dit board ook van ander materiaal gemaakt. Dit materiaal is sterker en dunner, waardoor je agressiever en directer kunt reageren. Hiermee maak je meer snelheid en is het makkelijker om te springen. Ook heeft het board minder weerstand waardoor je er makkelijker mee kunt draaien. 

All-in kneeboards

Vind je veel verschillende soorten watersporten leuk en kun je eigenlijk niet kiezen? Ook daarvoor is er een oplossing. Wanneer dit het geval is kun je kiezen voor de ‘multi position boards’. Deze boards zijn niet alleen geschikt als kneeboards, maar kunnen ook voor andere watersporten gebruikt worden. Je kunt naast de kneeboard houding ook andere verschillende houdingen aannemen, zoals een waterski houding, bodyboard houding en een wakeboard houding. Dit board is dus ontzettend veelzijdig en kan gebruikt worden door het hele gezin. Daarnaast kan het board gebruikt worden door alle soorten watersporters. Het kan gebruikt worden door ervaren watersporters, maar is vanwege de aanwezigheid van een starthaak ook geschikt voor de beginnende watersporters. Wanneer je kiest voor dit board, kun je er met meerdere plezier van hebben.

Uitrusting 

Niet alleen de kneeboards zijn belangrijk bij deze watersport, maar ook de uitrusting is belangrijk. Het is verstandig om je lichaam goed te beschermen wanneer je het water op gaat. Denk hierbij aan zwemvesten, zodat je blijft drijven wanneer je van het board afvalt. Ook wetsuits zijn aan te raden, omdat deze je lichaam beschermen en zorgen dat je warm blijft. Tot slot is het dragen van een helm belangrijk. Wanneer je met snelheid over het water gaat, kun je soms hard terecht komt. Het is dan ook belangrijk om je hoofd goed te beschermen voor deze eventuele klap en dit doe je het beste door het dragen van een helm.