Voor het overgrote merendeel van de mensen die eigenaar zijn van een caravan geldt dat ze er in de praktijk voor kiezen om een verzekering voor hun caravan af te sluiten. Het afsluiten van een dergelijke caravanverzekering is interessant omdat je alleen op deze manier je initiële investering voldoende kan beschermen. Heel wat mensen gaan er in de praktijk nog altijd vanuit dat hun caravan onder de dekkingen van de autoverzekering valt. Dat is echter slechts in beperkte mate het geval. De caravan is op die manier dan ook uitsluitend verzekert wanneer ze is verbonden met de auto. Anders niet. Ga jij ook een verzekering voor je caravan afsluiten? Hou er dan rekening mee dat je toekomstige caravanverzekering vergelijken voordat je ze af te sluiten zeer belangrijk is.

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de reden waarom zoveel mensen er vandaag de dag voor kiezen om een verzekering voor hun caravan af te sluiten. In het verleden was dat nog aanzienlijk minder het geval. Het is wat dit betreft vooral van belang om te weten hoe een dergelijke verzekering nu precies werkt. De schade die ontstaat aan je caravan kan in de praktijk op twee verschillende manieren worden verzekerd. In eerste instantie biedt de autoverzekering bijvoorbeeld een dekking wanneer de caravan is verbonden met het voertuig. Dit zal je tijdens een caravanverzekering vergelijken doorgaans ook wel worden aangegeven. 

Bovenstaande zou het vermoeden kunnen doen bestaan dat het eigenlijk helemaal geen vereiste is om een speciale caravanverzekering af te sluiten. Dat is echter helemaal niet correct, integendeel. Het afsluiten van een dergelijke verzekering is dan ook wel degelijk belangrijk. Dit niet in het minst omdat de caravan uiteraard niet altijd is verbonden met de auto. Heb je ze geparkeerd op een camping en wordt de caravan losgekoppeld van de auto waarvoor je een autoverzekering hebt afgesloten? Dan is er dus geen sprake meer van een tussenkomst van deze verzekering. In dat geval is de caravanverzekering afsluiten dus een meer dan belangrijke keuze. 

Hoe kan je de caravanverzekering vergelijken?

De caravanverzekering vergelijken is in de praktijk op twee verschillende manieren mogelijk. De eerste optie die je kan benutten heeft betrekking tot het uitvoeren van een vergelijking op een objectieve vergelijkingssite. Dit is ook meteen de optie die door het merendeel van de mensen wordt geprefereerd. Dat omwille van meerdere redenen. In eerste instantie is gebruikmaken van een vergelijkingssite tegenwoordig ongelofelijk eenvoudig. In het verleden moest je vaak manueel offertes opvragen bij verschillende verzekeraars waarna je ze pas daarna kon vergelijken. Tegenwoordig is dat anders. Op basis van de filters die je zelf instelt kan de vergelijking dan ook per direct worden uitgevoerd. Er is dus echter nog een tweede optie voor de caravanverzekering vergelijken. 

De tweede optie die je kan benutten voor wat de caravanverzekering vergelijken betreft heeft betrekking tot het gebruik van de website van een specifieke verzekeraar. Ondanks het feit dat veel mensen deze mogelijkheid op zich wel fijn vinden moet het gezegd dat deze manier van vergelijken je in de praktijk eigenlijk nooit een objectief eindresultaat garandeert. In het merendeel van de gevallen zal de verzekeraar in kwestie immers uiteraard vooral diens eigen verzekering aanprijzen.

Vergelijking tussen de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen

Ga je de caravanverzekering vergelijken? Dan zal je meteen kunnen vaststellen dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen enerzijds de basisverzekering voor caravans en anderzijds de aanvullende dekkingen die er bestaan. Voor deze laatste geldt dat we ze verder op deze pagina nog even uitgebreid voor je gaan bespreken. In eerste instantie gaan we namelijk vooral kijken naar de basisverzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze al voor veel mensen afdoende zal zijn. 

De basis caravanverzekering biedt in de praktijk dan ook al tal van interessante voordelen. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat je bijvoorbeeld bent verzekerd tegen diefstal. Dat is samen met schade als gevolg van een ongeval de meest standaard dekking waar je eigenlijk altijd op wil kunnen rekenen. Voor deze dekkingen geldt dat ze in nagenoeg elke caravanverzekering aanwezig zijn. Ben je in het buitenland op vakantie en wordt je caravan daar gestolen? Dan is het zo dat er in het merendeel van de gevallen ook een vervangend verblijf zal worden geregeld voor je.

Waarin schuilt de meerwaarde van de aanvullende verzekeringen?

Tijdens een caravanverzekering vergelijken zal dus duidelijk worden dat de basisverzekering in heel wat gevallen al een goede keuze kan vormen. Dit gezegd hebbende moet het gezegd dat je er veelal ook goed aan doet om te kiezen voor bijvoorbeeld één of meerdere van de aanvullende dekkingen die op de markt zijn terug te vinden. Een zeer belangrijke aanvullende dekking is bijvoorbeeld deze die hagelschade gedekt. Wil je bovendien ook graag dat de schade aan je mover is verzekerd? Ook in dat geval zal je daar een aanvullende verzekering voor moeten afsluiten. 

Hou er bij een caravanverzekering vergelijken eveneens rekening mee dat bijvoorbeeld de inboedel van de caravan in het merendeel van de gevallen niet is verzekerd. Dit betekent concreet dat je daarvoor naar alle waarschijnlijkheid nog een extra dekking zal moeten afsluiten. Beschik je bij je inboedelverzekering al over een buitenhuisdekking? Dan spreekt het voor zich dat deze ervoor kan zorgen dat je alsnog kan rekenen op een dekking van de inboedel in je caravan.

De caravanverzekering vergelijken is een absolute aanrader!

Wil je graag jouw caravan laten verzekeren? Dan zal je kunnen vaststellen dat een caravanverzekering afsluiten geen enkel probleem meer hoeft te zijn, integendeel. Het afsluiten van een dergelijke verzekering kan dus enkel en alleen onder de vorm van de basisverzekering, maar daarnaast is het eveneens mogelijk om te kiezen voor nog één of meerdere aanvullende dekkingen. Welke verzekering jij gaat afsluiten voor jouw caravan is geheel aan jou om te bepalen. Hou er evenwel rekening mee dat je het type verzekering bij voorkeur het beste afstemt op het daadwerkelijke gebruik van je caravan. Hoe vaker je er gebruik van maakt en hoe hoger de waarde van de caravan is gelegen, des te beter je ze in de praktijk in principe dient te verzekeren.Ga naar Diks.nl om direct te gaan vergelijken!