Benieuwd naar wat de beste reistijd is om Australië te bezoeken? Lees dan snel verder! Op het zuidelijke halfrond zijn er weinig landen mooier dan Australië. Niet alleen zijn er mooie grote steden zoals Sydney of Melbourne, met al hun eigen toeristische trekpleisters, maar ook plekken zoals de Outback en het Great Barrier Reef moet je een keer in je leven gezien hebben. Daarnaast staat dit land bekend om zijn vele mooie campings, waarbij bij allen een aangenaam verblijf zo goed als gegarandeerd is. Kortom, een idealer vakantieland vind je niet. Je moet even vliegen, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug.

Wanneer is het hoogseizoen in Australië?

Zoals je misschien wel weet, verlopen de seizoenen in Australië anders dan bij ons. Waar in Nederland de maanden december en januari echte wintermaanden zijn, zijn dit in Australië de maanden waarin de zon het vaakst schijnt. Tussen kerst en eind januari is dan ook het hoogseizoen in Australië. Niet alleen zullen er tijdens deze periode veel toeristen zijn, maar ook de kinderen in dit land hebben dan zomervakantie. Hierdoor zal het drukker zijn dan gemiddeld. Vooral in de grote steden merk je dit verschil enorm.

Als u dus buiten het hoogseizoen om wilt reizen in Australië, moet u dus niet december en januari kiezen als uw vakantiemaanden. Tijdens deze maanden is het weer op zijn warmst. Maar ook in de omringende maanden is het hier goed vertoeven, zonder dat u te maken krijgt met de exorbitante drukte van het hoogseizoen.