nefco1 Van deze twee dames nu een bijzondere tip met betrekking tot een gasfles lpg, we hebben je namelijk een adres aan te raden – en wel van harte! Bezoek de website van Nefco namelijk eens voor de mogelijkheden die er allemaal zijn om een gasfles (of natuurlijk meerdere) met lpg te laten vullen. Je kunt er al terecht voor een gas fles van maar liefst 26,5 liter.

Veel voordeel van gasflessen en -tanks

Gas heeft zoveel meer voordelen dan benzine, daar zijn we al langere tijd achter. Een van ons heeft een eigen camper omgebouwd, een die oorspronkelijk op benzine reed. Al snel werd die tank vervangen door eentje die op lpg verder kan, want het voordeel is ongekend. Belangrijk is niet alleen dat het goedkoper is dan benzine, vele malen goedkoper zelfs, maar ook dat je er langer mee vooruit komt, het gebruik gaat lang niet zo snel. Bovendien is het beter voor het milieu – en een beter argument dan dat is er eigenlijk niet!

nefco5

Gewend aan gas in een tank om mee vooruit te komen, was het geen wonder ook over te schakelen naar gas voor het koken. We kunnen ons niet anders heugen dan dat we kookten op de campings die we aandeden. Daar maakten we echter altijd gebruik van kleine gasflesjes, met daarop direct een opzetstuk bevestigd. Je kookte dan recht op de gasfles zelf. Het keukentje in de camper is vele malen luxer dan dat, en heeft zelfs drie pitjes. Daaronder hebben we een gasfles met lpg bevestigd, een grote, opdat je ook langere tijd vooruit kunt. Naast het keukentje bevindt zich een deur en als we de camper een beetje handig gemanoeuvreerd krijgen, kunnen we dus direct gas tanken zelfs zónder de fles uit de camper te hoeven slepen. Nou is de 21 kilogram van deze betreffende fles zeker niet iets wat deze twee powervrouwen niet aan zouden kunnen – maar de luxe en het gemak zijn toch maar mooi meegenomen!

nefco3