athene bezienswaardigheden

Veel vakantiegangers die vanuit Nederland een stedentrip ondernemen naar een stad in een ander land kiezen hierbij voor bekende klassiekers als Parijs, Londen en Rome. Toegegeven, dit zijn stuk voor stuk prachtige steden, maar Europa heeft echt nog veel meer te bieden dan deze grote, bekende en erg toeristische plekken. Wat te denken van bijvoorbeeld de Griekse hoofdstad Athene? Athene is qua bezienswaardigheden hoe dan ook niets minder dan de al genoemde klassieke toeristensteden. Dat blijkt ook wel uit de informatie uit de volgende alinea.

athene bezienswaardigheden

Een aantal van de vele Atheense toeristische hoogtepunten uitgelicht

Wanneer je besluit naar Athene af te reizen voor een korte of lange stedentrip, zorg er dan zeker voor dat je (zo veel mogelijk van) de volgende bezienswaardigheden ‘meepakt’:

  • De sfeervolle centrale volkswijk Plaka; een wijk die barst van de winkeltjes, restaurants en smalle straatjes.
  • De tafelberg Akropolis met daarop natuurlijk de beroemde tempel het Parthenon
  • De Tempel van Zeus.
  • Het historische Olympische Stadion waar ooit de allereerste officiële Olympische Spelen werden gehouden.
  • Het moderne Olympische centrum.
  • Het havengebied Piraeus.
  • Het Nationaal Archeologisch Museum. Hier kun je diverse vondsten uit de Griekse Oudheid met eigen ogen bewonderen.

Kies je ideale reisperiode

Als je van plan bent naar Griekenland te reizen voor een Atheense stedentrip, dan is het goed om je eerst even te verdiepen in het klimaat dat daar lokaal heerst. Ervan uitgaan dat het in het Zuid-Europese Griekenland altijd warm en zonnig is zou hoe dan ook een fout zijn. ’s Winters kan het er namelijk behoorlijk koud en guur zijn. Daarentegen zijn de zomers vaak tamelijk heet. De ideale reisperiode voor Griekenland – en dus ook Athene – valt dus in het voorjaar en in de herfst. Dit geldt zeker als je van plan bent actief toeristische hotspots te gaan bezichtigen.